Så här betalar du med SMS

Att betala med SMS är en smidig metod som tillåter dig att genomföra betalningar med hjälp av textmeddelanden från din mobiltelefon.

Följ denna guide för att lära dig hur du betalar med SMS:

Steg 1: Registrera dig för SMS-betalningar

För att kunna använda SMS-betalningar behöver du först registrera dig hos en tjänsteleverantör eller betalningsleverantör som erbjuder denna funktion. Det kan vara din bank eller en tredjepartsleverantör som specialiserar sig på mobila betalningar via SMS.

Steg 2: Koppla ditt betalkort eller bankkonto

Efter att du har registrerat dig behöver du koppla ditt betalkort eller bankkonto till din SMS-betalningstjänst. Följ instruktionerna från tjänsteleverantören för att lägga till och verifiera dina betalningsuppgifter. Detta kan innebära att ange kortnummer, kontonummer eller annan relevant information.

Steg 3: Välj rätt betalningsmottagare

När du vill göra en betalning via SMS behöver du ange mottagarens betalningsinformation. Det kan vara ett unikt nummer eller kod som tillhandahålls av betalningsmottagaren. Kontrollera noga att du anger rätt information för att undvika eventuella felaktigheter.

Steg 4: Ange betalningsbelopp

Ange det exakta beloppet som du vill betala via SMS. Kontrollera eventuella förfallodatum eller andra avgifter som kan vara associerade med betalningen.

Steg 5: Skicka betalnings-SMS

Skriv ett SMS-meddelande med betalningsinformationen enligt anvisningarna från din SMS-betalningstjänst. Det kan vara en viss kod eller nyckelord som behöver inkluderas i meddelandet för att identifiera betalningen.

Steg 6: Bekräfta betalningen

Efter att du har skickat SMS-betalningen kommer du vanligtvis att få en bekräftelse via SMS som visar att betalningen har slutförts. Kontrollera betalningsstatusen och spara eventuella bekräftelsemeddelanden för referens.

Tjänsteleverantörer som erbjuder SMS-betalningar

I Sverige finns det flera tjänsteleverantörer som erbjuder SMS-betalningar. Nedan är några exempel på populära tjänsteleverantörer i Sverige:

Swish

Swish är en vanlig tjänst i Sverige som möjliggör betalningar via SMS mellan privatpersoner och företag. Du kan koppla ditt bankkonto till Swish och skicka eller ta emot pengar genom att använda mobilnumret som identifiering.

Paygoo

Paygoo är en tjänsteleverantör som erbjuder betalningar via SMS. De tillhandahåller förbetalt betalkort som kan användas för att göra inköp och betalningar genom att skicka SMS.

Fortumo

Fortumo/Boku är en global tjänsteleverantör som erbjuder olika mobilbetalningslösningar, inklusive SMS-betalningar. Genom att integrera med Fortumo kan företag ta emot betalningar via SMS från sina kunder.

DaoPay

DaoPay är en internationell betalningstjänst som möjliggör betalningar via SMS. De erbjuder en enkel och snabb betalningsmetod där användarna kan betala genom att skicka ett SMS-meddelande.