Enkel och säker mobilbetalning med Samsung Pay

Samsung Pay är en praktisk betallösning som gör det möjligt för användare att enkelt och säkert genomföra mobilbetalningar. Oavsett om du handlar i butiker, online eller i appar, kan du dra nytta av Samsung Pays bekvämlighet och säkerhetsfunktioner. I denna guide kommer vi att gå igenom stegen för att använda Samsung Pay och upptäcka fördelarna med mobilbetalningar.

Steg 1: Installera och konfigurera Samsung Pay-appen

 1. Öppna Samsung Pay-appen på din kompatibla Samsung-enhet eller ladda ner den från Galaxy Store eller Google Play Store.
 2. Logga in med ditt Samsung-konto eller skapa ett nytt konto om du inte redan har ett.

Steg 2: Lägg till betalkort i Samsung Pay

 1. Välj ”Lägg till” eller ”+”-symbolen i appen för att börja lägga till dina betalkort.
 2. Skanna ditt fysiska betalkort med mobilens kamera eller mata in kortinformationen manuellt.
 3. Följ anvisningarna för att verifiera ditt betalkort. Det kan krävas att du tar emot en engångskod via SMS eller appen för att slutföra verifieringen.

Steg 3: Använda Samsung Pay för mobilbetalningar

 1. Fysiska butiker: När du är redo att betala i en fysisk butik, öppna Samsung Pay-appen och bläddra mellan dina sparade betalkort. Placera mobilens baksida nära betalningsterminalen och använd fingeravtrycksläsaren eller ansiktsigenkänning för att verifiera betalningen.
 2. Online och appar: Vid online-köp eller i appar som stöder Samsung Pay väljer du alternativet ”Samsung Pay” eller ”Betalning med Samsung Pay” vid kassan. Följ anvisningarna för att verifiera betalningen med fingeravtrycksläsaren eller ansiktsigenkänning.

Steg 4: Hantera och organisera betalkort i Samsung Pay

 1. Öppna Samsung Pay-appen och navigera till ”Betalningskort” eller ”Betalningsmetoder” för att se och hantera dina sparade betalkort.
 2. Du kan lägga till, ta bort eller redigera betalkort efter behov. Ställ också in ditt standardkort för enklare betalningar.

Steg 5: Säkerhet och integritet med Samsung Pay

 1. Samsung Pay använder flera lager av säkerhet, inklusive tokenisering och biometrisk autentisering, för att skydda dina betalningsuppgifter.
 2. Se till att hålla din Samsung-enhet uppdaterad med de senaste säkerhetsuppdateringarna och använd skärmlås och biometrisk autentisering för att skydda din Samsung Pay-app och din enhet.

Källa: