Så här betalar du med mobilen med kryptovalutor

Att betala med mobilen med kryptovalutor ger dig möjligheten att göra snabba och säkra transaktioner direkt från din mobiltelefon.

Bitcoin

Följ denna guide för att lära dig hur du betalar med mobilen med kryptovalutor:

Steg 1: Skaffa en plånbok för kryptovalutor

För att kunna betala med mobilen med kryptovalutor behöver du först skaffa en plånbok för den specifika kryptovalutan du planerar att använda. Det finns olika mobilapplikationer och online-plånböcker tillgängliga som låter dig lagra och hantera dina kryptovalutor.

Steg 2: Lägg till kryptovalutor till din plånbok

När du har en plånbok måste du lägga till de kryptovalutor du vill använda för betalningar. Följ instruktionerna från din plånboksleverantör för att importera eller skapa en plånbok för dina kryptovalutor.

Steg 3: Välj en handlare som accepterar kryptovalutor

Hitta en handlare eller en tjänst som accepterar betalningar med kryptovalutor. Det kan vara online-butiker, restauranger eller andra företag som erbjuder denna betalningsmetod. Se till att handlaren accepterar den specifika kryptovalutan du vill använda.

Steg 4: Skanna betalnings-QR-kod eller ange betalningsadress

När du är redo att göra en betalning öppnar du din kryptovalutaplånbok på din mobil och antingen skannar handlarens betalnings-QR-kod eller anger handlarens betalningsadress manuellt.

Steg 5: Ange betalningsbelopp

Ange det exakta beloppet du vill betala i den valda kryptovalutan. Se till att dubbelkolla att beloppet är korrekt innan du går vidare till nästa steg.

Steg 6: Bekräfta och slutför betalningen

Verifiera betalningen genom att följa anvisningarna från din kryptovalutaplånbok. Det kan innebära att ange din plånboks pinkod, skanna ditt fingeravtryck eller använda andra autentiseringsmetoder som din plånbok stöder. När du har bekräftat betalningen skickas den till handlaren.

Steg 7: Bekräftelse och transaktionshistorik

Efter att betalningen är slutförd får du en bekräftelse antingen i din kryptovalutaplånbok eller via e-post från handlaren. Transaktionen kommer också att läggas till i din transaktionshistorik i din plånbok.

Källa: