Så här använder du Apple Pay för smidiga och säkra mobilbetalningar

För att betala med mobilen genom Apple Pay, följ dessa steg:

Kontrollera kompatibilitet

Se till att din iPhone, iPad eller Apple Watch är kompatibel med Apple Pay. Apple Pay stöds av olika modeller av dessa enheter, men det kan variera beroende på region. Kontrollera att din enhet uppfyller kraven på Apples webbplats.

Lägg till betalkort

Öppna appen Wallet på din enhet. Tryck på ”+”-symbolen för att lägga till ett betalkort. Du kan antingen använda kameran för att skanna kortet eller mata in kortuppgifterna manuellt. Alternativt kan du lägga till ett betalkort som redan är associerat med ditt Apple-ID.

Verifikation

Beroende på din bank eller kortutgivare kan du behöva bekräfta ditt betalkort genom att ange en säkerhetskod, verifiera med hjälp av en app eller genom att kontakta din bank direkt.

Aktivera Touch ID eller Face ID

Om din enhet har Touch ID (fingeravtrycksläsare) eller Face ID (ansiktsigenkänning), aktivera den funktionen för att göra betalningar mer säkra och snabba.

Användning i butiker

När du handlar i en fysisk butik som stöder Apple Pay, håll bara din iPhone eller Apple Watch nära betalningsterminalen. Touch ID eller Face ID aktiveras och bekräftar betalningen. För Apple Watch håller du in sidoknappen innan du håller klockan nära betalningsterminalen.

Användning online eller i appar

När du handlar online eller i appar som stöder Apple Pay väljer du Apple Pay som betalningsmetod. Godkänn betalningen med Touch ID, Face ID eller genom att använda lösenkoden på din enhet.

Det är viktigt att notera att Apple Pay kräver att butiker, banker och kortutgivare stöder tjänsten. Se till att kontrollera att din bank och dina betalkort är kompatibla och att de butiker du besöker accepterar Apple Pay.

Källa: